En het recept is…

Na vele avonden brouwen en vele aanpassingen later, is het dan zover. Het recept staat vast. Het wordt een heuse Farmhouse Ale. Heb jij dit al eens geproefd?

De ‘Farmhouse Ale’ wordt in het Frans ook wel ‘Saison’ genoemd. Dit type bier werd gebrouwen door boeren in de winter om te drinken tijdens het oogsten. Het werk was hard op het platteland en de nood voor bier was hoog onder de warme zon. Het bier kenmerkt zich door de kruidige en fruitige aroma’s. Ontstaan in België, inspirerend voor landen als de Verenigde Staten en Italië en nu ook in Nederland om door jou geproefd te worden. Een bier voor harde werkers die van het leven genieten en dat ook zo willen proeven.

Het brouwen was een kwestie van uitproberen, proeven, ervan leren en dan weer opnieuw ervoor gaan. Het brouwen zelf is elke keer weer een mooie beleving. Met veel plezier hebben wij aan dit recept gewerkt onder het genot van een biertje. Nu zijn jullie aan zet! Laat van jullie horen. Weet jij nog een verbetering aan ons recept? Misschien een waardevolle toevoeging? Laat het ons weten. Mogelijk passen wij het recept aan. Dan ben jij natuurlijk de eerste die hiervan gaat proeven. Ook dorst gekregen van dit verhaal? Bestel onze Farmhouse Ale dan via onze webshop.