Sami & Jos
Sami & Jos

Ons verhaal

We zijn in 2018 begonnen. Hobby en vriendschap brachten ons bij elkaar en zorgde ervoor dat eind 2018 ons eerste bier op de markt kwam genaamd \’Mr. Baboon\’. Dit bier is nog steeds onderdeel van ons assortiment. 

Begin 2020 werden de plannen om een eigen brouwerij te openen werkelijkheid. De verbouwing van onze brouwerij begon en zo ook de aanvragen van de vergunningen. Een half jaar later was de verbouwing klaar, en een jaar later kregen we ook de vergunningen. We konden nu eindelijk zelf onze bieren brouwen.

In onze brouwerij van 30 m2 met een brouwcapaciteit van maximaal 240 liter kunnen wij onze creativiteit uiten. Dit heeft geresulteerd in een flink aantal nieuwe bieren. De meeste wilde ideeën werden werkelijkheid. We begonnen o.a. een pastry stout serie, een sour serie en ook werden nieuwe soorten aan ons vaste assortiment toegevoegd. Daarbij hebben we het mogelijk gemaakt om bieren af te vullen in blik. Alles is handwerk en elk blikje, flesje of fust wordt met liefde behandeld. 

 

Onze brouwerij

Onze micro brouwerij is gelegen in hartje Tolkamer aan de Binnenweg in een achter het huis gelegen schuurtje die we in 2020 geheel hebben verbouwd. Dit gebouwtje is van alle gemakken voorzien en hier brouwen wij elke week weer een batch Hootch bier.

Door onze kleinschalige opstelling (30 m2 – 240L)  zijn we uiterst wendbaar. Hierdoor zijn we in staat om steeds weer met nieuwe bieren te komen. We hebben de beschikking over een Herms-brouwinstallatie van 150 liter en 4 gisttanks van ieder 240 liter.

Het brouwen, etiketteren en bottelen van de bieren gebeurt nog steeds met de hand. Gelukkig hebben we veel vrienden en familie die graag komen helpen. Alles in handwerk, en als je het ons vraagt, dit proef je!

WF2_3859
× Stuur ons een bericht