Wie is Hootch?
We zijn begonnen in 2018 als ‘vrienden brouwerij’ met een kleine crowdfunding bij familie en vrienden en zijn in de loop der tijd organisch gegroeid tot waar we nu staan anno 2023. En uiteraard met eigen brouwketels!

We lieten eerst onze bieren brouwen bij bevriende brouwerijen en verkochte het in de directe omgeving van Arnhem & Nijmegen en op festivals. Tegenwoordig hebben we een eigen brouwerij met een jaarlijkse bierproductie van 30.000 liter, wordt ons bier door heel Nederland verkocht, staan we nog steeds graag op festivals en organiseren we ze zelf ook. En daar zijn we erg trots op!

Alles wordt met de hand gemaakt en dat proef je! We zoeken hierbij graag de samenwerking op met andere bedrijven en organisaties en werken graag samen met iedereen die onderdeel wilt zijn van de Hootch Family. Zo gaat onze bierbostel als veevoer naar de varkentjes van boerderij de Dijkhoeve in Herwen. Het gaat ons om het persoonlijke en (soms) vriendschappelijke contact. Niet iedere centiliter omrekenen naar marge en winst en werken met deadlines. Samen zorgen we ervoor dat er unieke bieren op tafel komen waar iedereen van geniet.

We brouwen dus niet mega veel! Om het in perspectief te plaatsen; zo'n 15 fusten per week van 20L. Het bier is dus zeer beperkt verkrijgbaar binnen horecabedrijven en op festivals. We gaan daarom graag vaste samenwerkingen aan (met hoofdzakelijk horecabedrijven). Per stad/dorp is dit vaak maar één verkooppunt. Bedrijven kunnen zich aansluiten als 'First & Only verkooppunt' en ontvangen iedere maand nieuw bier. Omdat we geen uren kwijt zijn met acquisitie en marketing kunnen we als dank en ruil voor deze samenwerking de bieren aanbieden tegen aantrekkelijke prijzen.

Ieder weekend een feestje!

Voor ons is ieder weekend een feestje. Of we organiseren zelf een festival of we staan op andere festivals. Ieder weekend? Nou gelukkig niet ieder weekend, maar het begint er wel een beetje op te lijken. 

Onze missie
We zien Hootch als een bierplatform en niet alleen als biermerk. Het brouwen van bier is dus niet ons enige doel. Het mooiste is het wanneer we na het brouwen het bier direct kunnen schenken aan festivalbezoekers. Niet steeds hetzelfde bier, altijd iets nieuws. 

Bier Preuvenement Festivals


Ieder jaar organiseren we meerdere bierfestivals onder de naam Bier Preuvenement. Het plan is om ieder jaar 4 festivals te organiseren. Van kleine (300 bezoekers) tot grotere (1500 bezoekers) evenementen.

Dit jaar
2023 wordt een bijzonder jaar. Naast Hootch lanceren we een nieuw biermerk genaamd Rhine. De kwaliteit van de bieren staat altijd voorop. We gaan veel meer bijzondere knallers van een bieren brouwen onder de naam Rhine en Hootch krijgt een vast assortiment van speciaalbieren met seizoensbieren. Daarbij zijn we van plan om dit jaar niet twee maar drie festivals te organiseren rond het Bier Preuvenement. Kortom; in 2023 willen we nog meer mensen blij maken met craftbier!

Ook zouden we ons graag meer willen richten op het maatschappelijke en culturele. Altijd in combinatie met craftbier, maar meer midden in de samenleving staan en met mensen werken. Hootch is er voor iedereen. Samen werken we aan het mooiste biermerk van Nederland!