Sami
Sami & Jos

Ons verhaal

Hootch bestaat al sinds 2018. We hadden nog geen eigen brouwerij en waren genoodzaakt de bieren te laten brouwen bij externe brouwerijen. Eerst voorzichtig met één bier begonnen. Dit werd vrij snel een succes en al snel kwamen er meer soorten. Sinds 2021 beschikken wij over een eigen brouwerij in hartje Tolkamer en hier brouwen wij de meest lekkere bieren.

Van huurbrouwer naar zelf brouwen
Eind 2018, na een behoorlijke hobbelige start was het dan eindelijk zover. Het eerste bier van Hootch was een feit genaamd de ‘Mr. Baboon’. Een Saison gebrouwen buitenshuis (bij een andere brouwerij) op basis van ons eigen recept. Dit bier is nog steeds onderdeel van ons vaste assortiment en behoort tot onze hardlopers.

Gaande weg werd ons duidelijk dat het brouwen bij externe brouwerijen vaak voor veel problemen zorgde. De bieren hadden vaak niet de kwaliteit die wij voor ogen hadden. We waren het zat, maar wilde graag door gaan met Hootch. Toen zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden om een eigen brouwerij te openen.

Begin 2021 werd onze droom werkelijkheid. We vonden een locatie in Tolkamer aan de Binnenweg 11. De verbouwing begon begin 2020 en zo ook de aanvragen van de vergunningen bij de gemeente Zevenaar. Een half jaar later was de verbouwing klaar, en een jaar later kregen we ook de benodigde vergunningen. In 2021 konden we eindelijk aan de slag.

Dit heeft geresulteerd in een flink aantal nieuwe bieren. De meest wilde ideeën werden werkelijkheid. We begonnen o.a. een pastry stout serie, een sour serie en ook werden nieuwe soorten aan ons vaste assortiment toegevoegd. We blijven natuurlijk niet stil zitten en proberen elke maand met minimaal één nieuw bier te komen! Daarnaast brouwen wij bieren in opdracht voor andere huurbrouwers.

Naast het zelf brouwen van bieren vinden we het organiseren van evenementen ook geweldig. Het eerste evenement dat wij gaan organiseren is het ‘Bier Preuvenement – Zevenaar’. Daarnaast hebben we verschillende leuke ideeën die de aankomende jaren uitgewerkt gaan worden.

Kortom we doen wat we leuk vinden en dat moet zo blijven. Plezier hebben in ons werk is het belangrijkste wat er is. Alles wat we doen is echt handwerk en dat proef je!

Onze brouwerij

Onze micro brouwerij is gelegen in hartje Tolkamer aan de Binnenweg in een achter het huis gelegen ruimte die we in 2020 geheel hebben verbouwd. De brouwerij is van alle gemakken voorzien en hier brouwen wij elke week weer een batch Hootch bier.

Door onze kleinschalige opstelling zijn we uiterst wendbaar. Hierdoor zijn we in staat om steeds weer met nieuwe bieren te komen. Het brouwen, etiketteren en bottelen van de bieren gebeurt nog steeds met de hand. Gelukkig hebben we veel vrienden en familie die graag komen helpen. Alles is handwerk, en als je het ons vraagt, dat proef je!

Benieuwd geworden naar onze bieren?

Bezoek dan ook even onze webshop.

WF2_3859

Hootch

Binnenweg, 11

6916 AS Tolkamer

Netherlands

+316 22 76 49 40

        info@brouwerijhootch.nl