Ons verhaal

Midden: Pim Rechts: Sami
Midden: Pim Rechts: Sami

Wij zijn Pim en Sami en zijn samen eigenaar van brouwerij Hootch. Hootch bestaat al sinds 2018.  We zijn eerst voorzichtig met één bier begonnen. Dit werd al vrij snel een succes en snel kwamen er meer. Begonnen als hobby brouwer naar huurbrouwer en sinds 2021 beschikken wij over een eigen brouwerij in hartje Tolkamer. Hier brouwen wij onze heerlijke bieren.

Van huurbrouwer naar zelf brouwen
Eind 2018, na een behoorlijke hobbelige start was het dan eindelijk zover. Het eerste bier van Hootch was een feit genaamd de ‘Mr. Baboon’. Een Saison gebrouwen buitenshuis (bij een andere brouwerij) op basis van ons eigen recept. Dit bier is nog steeds onderdeel van ons vaste assortiment en behoort tot onze hardlopers.

Gaande weg werd ons duidelijk dat het brouwen bij externe brouwerijen vaak voor veel problemen zorgde. De bieren hadden vaak niet de kwaliteit die wij voor ogen hadden. We waren het zat, maar wilde graag door gaan met Hootch. Toen zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden om een eigen brouwerij te openen.

Begin 2021 werd onze droom werkelijkheid. We vonden een locatie in Tolkamer aan de Binnenweg 11. De verbouwing begon begin 2020 en zo ook de aanvragen van de vergunningen bij de gemeente Zevenaar. Een half jaar later was de verbouwing klaar, en een jaar later kregen we ook de benodigde vergunningen. In 2021 konden we eindelijk aan de slag.

Dit heeft geresulteerd in een flink aantal nieuwe bieren. De meest wilde ideeën werden werkelijkheid. We begonnen o.a. een pastry stout serie, een sour serie en ook werden nieuwe soorten aan ons vaste assortiment toegevoegd. We blijven natuurlijk niet stil zitten en proberen elke maand met minimaal één nieuw bier te komen! Daarnaast brouwen wij bieren in opdracht voor andere huurbrouwers.

Naast het zelf brouwen van bieren vinden we het organiseren van evenementen ook geweldig. Het eerste evenement dat wij gaan organiseren is het ‘Bier Preuvenement – Zevenaar’. Daarnaast hebben we verschillende leuke ideeën die de aankomende jaren uitgewerkt gaan worden.

Kortom we doen wat we leuk vinden en dat moet zo blijven. Plezier hebben in ons werk is het belangrijkste wat er is. Alles wat we doen is echt handwerk en dat proef je!

Onze brouwerij

Onze micro brouwerij is gelegen in hartje Tolkamer aan de Binnenweg in een achter het huis gelegen ruimte die we in 2020 geheel hebben verbouwd. De brouwerij is van alle gemakken voorzien en hier brouwen wij elke week weer een batch Hootch bier.

Door onze kleinschalige opstelling zijn we uiterst wendbaar. Hierdoor zijn we in staat om steeds weer met nieuwe bieren te komen. Het brouwen, etiketteren en bottelen van de bieren gebeurt nog steeds met de hand. Gelukkig hebben we veel vrienden en familie die graag komen helpen. Alles is handwerk, en als je het ons vraagt, dat proef je!

Benieuwd geworden naar onze bieren?

Bezoek dan ook even onze webshop.

WF2_3859

Missie en Visie

Wij zoeken altijd graag samenwerkingen op met lokale bedrijven & organisaties en geloven in een sterke lokale economie met florerende ondernemers en trotse inwoners. Kleinschalige organisaties kleuren hun omgeving en hebben een grote invloed. Wij proberen per slok onze omgeving (de Liemers) steeds weer een beetje mooier te maken. Met onze bieren strijden we voor een mooiere wereld. 

Lokaal
Wij zoeken graag de samenwerking op met lokale bedrijven of organisaties. Zo gaat onze bierbostel naar boerderij de Dykhoeve, zijn we te koop bij lokale winkels en horecabedrijven in en nabij de Liemers en proberen wij onze grondstoffen zoveel mogelijk lokaal in te kopen. 

Minder afval
Tijdens het runnen van een brouwerij komt ontzettend veel afval om de hoek kijken. Ook na het brouwen houden we altijd bierbostel over. Om afval te besparen is de samenwerking opgezocht met boerderij de Dykhoeve in Herwen. Hier smullen de varkens en runderen elke week weer van onze bierbostel. Ken je boerderij de Dykhoeve nog niet? Kijk dan even op: www.dykhoeve.nl.

Website

Webshop

Hootch

Binnenweg, 11

6916 AS Tolkamer, Netherlands

0316 – 233 034

info@brouwerijhootch.nl

× Stuur ons een bericht